Şehit Bülent Deniz Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Vizyon: Özel eğitime ihtiyacı olan farklı tanılarda ki öğrencilerimizi sosyal yaşama hazırlamak ve bu süreçte donanımlı bilgi ve tecrübelerimizle onların yanında olmak amacıyla eğitim öğretime devam etmekteyiz. Bu kapsamda 573 sayılı özel eğitim hakkında KHK yol haritamızı oluşturmuştur. 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında KHK’da özel eğitimin ilkeleri ise şöyle sıralanmıştır: -Özel eğitim gerektiren tüm bireyler, ilgi, istek, yeterlilik ve yetenekleri doğrultusunda ve ölçüsünde özel eğitim hizmetlerinden yararlandırılır. -Özel eğitime erken başlamak esastır. -Özel eğitim hizmetleri, özel eğitim gerektiren bireyleri sosyal ve fiziksel çevrelerinden mümkün olduğu kadar ayırmadan planlanır ve yürütülür. -Özel eğitim gerektiren bireylerin, eğitsel performansları dikkate alınarak, amaç, muhteva ve öğretim süreçlerinde uyarlamalar yapılarak diğer bireylerle birlikte eğitilmelerine öncelik verilir. -Özel eğitim gerektiren bireylerin her tür ve kademedeki eğitimlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için her türlü rehabilitasyonlarını sağlayacak kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılır. -Özel eğitim gerektiren bireyler için bireyselleştirilmiş eğitim planı geliştirilmesi ve eğitim programlarının bireyselleştirilerek uygulanması esastır. -Ailelerin, özel eğitim sürecinin her boyutuna aktif katılmalarının sağlanması esastır. -Özel eğitim politikalarının geliştirilmesinde,özel eğitim gerektiren bireylerin örgütlerinin görüşlerine önem verilir. Özel Eğitimin Amacı ve İlkeleri Nelerdir? -Özel eğitim hizmetleri, özel eğitim gerektiren bireylerin toplumla etkileşim ve karşılıklı uyum sağlama sürecini kapsayacak şekilde planlanır.

Misyon: Özel eğitim alanında güncel bilgiler ışığında tüm samimiyetimizle sevgiyi, saygıyı ve güveni tesis ederek bilim temelli eğitmek ve öğretmek amacımızdır.

Başarılar:

Saatler: Ders başlama saati:9.20 Ders bitiş saati:15.00
Yabancı Dil:
Servis Bilgisi: öğrencilerimiz taşımalı servislerden yararlanmaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://767844.meb.k12.tr

Adres - İSTASYON MAH. 117156. SK. İSTASYON OKULU BLOK NO 7 ILGIN / KONYA

Yerleşim Yeri - KONYA İLİ ILGIN İLÇESİ

Adres - İSTASYON MAH. 117156. SK. İSTASYON OKULU BLOK NO 7 ILGIN / KONYA

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezindedir.